Objavil/a: Jaka | februar 6, 2011

Sončna krema namesto rokavic

Je že tako, da gre v tretje rado, vendar nama z očetom je uspelo v drugo. Čeprav ni šlo vse tako kot je bilo planirano sva tokrat osvojila najvišja vrhova Smrekovškega pogorja, Veliki travnik in Komen. Takšno turo sva predvidela že prehoditi že konec oktobra vendar naju je takrat “izlet iz ceste” zaradi snega stal osvojitve enega hriba in posledično je en vrh ostal na dolgu za SOTA aktivacijo.

Iz Mozirja se z avtomobilom zapeljeva do Ljubnega ob Savinji, tu slediva označbam za Smrekovec. Pot nadaljujeva po dolini do Primoža nad Ljubnim tu na razpotju zavijeva levo in pot nadaljujeva proti planini Hlipovec dokler je asfatl je tudi cesta dobra takoj ob začetku makadama pa se vidi da cesta ni bila plužena le zvožena po nekaj metrih se odločiva da poti ni pametno nadaljevati z avtomobilom zato na prvem primernem in dovolj širokem mestu obrneva in zaparkirava.
Naloživa si nahrbtnike in gasa proti vrhu. Toda že po slabem kilometru začutim da mogoče nebi bilo najbolj pametno da s sabo nesem opremo za KV saj sva avtomobil pustila malo niže, kasneje se izkaže, da cca 1 uro dlje od predvidenega izhodišča. Zato je bila ideja da se vrnem in nekaj opreme pustim v avti kar na mestu.

Skozi celo pot proti vrhu se je slišala, preko UKV, povečana aktivnost s SOTA vrhov, aktivnost je bila povečana saj ravno te dni poteka “S5 SOTA activity weekend”. Med potjo že tudi narediva prve veze.

Kot prvi vrh si tokrat izbereva Veliki Travnik (s5/KS-022), kateri je ostal na dolgu od ponesrečene aktivacije oktobra 2010. Ob prihodu na vrh takoj zasedeva stolp postaje na plano, niti CQ ni bilo potrebno reči pa sva že imela vsak po 7 vez. Večina S2S (SOTA to SOTA). Aktivnost je bila res velika, v dobri uri vknjiživa vsak po 34 vez na 2m in 70cm. Narediva tudi 3 QSO v OE in od vseh dobiva super raport. Po kratki malici in obveznem fotografiranju sledi pot na drugi vrh. Nemarkirana pot naju pripelje do planine Hlipovec, od tu naprej nama je pa pot na Komen (S5/KS-019) že znana. Po slabi uri hoje sva že skoraj na vrhu Komna, pri kapelici pustiva nekaj nepotrebnih reči in na vrh prineseva samo SOTA Log, postajo in pisalo.

Tudi na tem hribu sva imela kar precej lovcev iz doline veliko pa tudi lovcev in hkrati aktivatorjev na drugih SOTA vrhovih. Je že bilo tako da je bilo težje dobiti lovca iz doline kot pa lovca na drugem SOTA vrhu, ker je bilo vreme res super in prav nič zimsko sva na vrhu vztrajala precej časa. Edino kar nama je manjkalo je bila krema za sončenje.(smeh)

SOTA aktivaciji v številkah: (skupaj za oba vrhova)

S5/KS-022 & S5/KS-019
65 QSO
12QSO – 433MHz
53QSO – 144MHz
2 DXCC (S5 in OE)
21 S2S QSO

Ker sonce počasi tone za vrhove morava tudi midva pobrati šila in kopita in jo ucvreti proti dolini, pot do planine Hlipovec po lepo zgaženi stezi je hitro minila, naslednjih nekaj kilometrov po zasneženi cesti se je pa precej vleklo. Po približno 18km hoje (od avta, na oba vrhova in nazaj do avta) sva komaj čakala da naju za zasneženem ovinku pričaka avto. Edino kar se je spremenilo je da ovinek ni bil skoraj nič zasnežen.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: